woensdag 29 juli 2009

Sagiko calamansi

Sagiko zegt: Geen idee wat Sagiko zegt, want er is (met goed fatsoen) niks te vinden op internet.

Verwachtingen vs realiteit. Dat is natuurlijk sowieso de insteek van dit weblog. Soms is het gat tussen deze 2 nogal groot. Iets is heel anders dan dat je je voorstelde.

Sagiko Calamansi is hier een mooi voorbeeld van. Op het schap en in de nederlandstalige beschrijving op de sticker wordt de smaak aangeduid als "limoen". Thuis direct in de vriezer gelegd, en na een kwartier opengemaakt en uitgeschonken.
Hmmm. Geen bruis? Ik had koolzuur verwacht. (ingrediënten bekijken vóór proeven kan schelen inderdaad, maar daar gaan we het nu niet over hebben).

De smaak is zó zoet dat het zeer doet in je keel en het uiterlijk is dat van verlopen sinas (grauw-geel). Naast overheersend agressief zoet is het een muffig vies drankje. Na 2 slokken door de gootsteen. Jakkes.

Terug naar verwachting; limoen in dit geval. Je verwacht friszuur en je krijgt angstigzoet. Sja, calamansi is ook helemaal geen limoen. Wel een citrusvrucht, maar ter vergelijking wordt hij beschreven als een kruising tussen een mandarijn en een kumquat.
Maar goed; een correcte vertaling maakt nog geen lekker product. Vies blijft het!

Is dat lekker?
Nee
Cijfer 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten