woensdag 29 juli 2009

Magners Original Cider

Magners zegt: Magners Irish Cider is fermented in the Vat House at Dowd's Lane, between 18 degrees and 24 degrees Celsius, maturing for a few months with samples drawn off and laboratory tested for purity and alcohol content. They are then put through several filtering processes. Other ciders are pasteurised as opposed to using a filtering process, and do not ferment in oak matured vats, which adds significantly to the blend.

Bierenzo.nl zegt:
De enige originele Ierse cider en daarom favoriet bij de echte Ierse pub’s. Aangezien Ierse cider minder droog is dan de Engelse varianten, is deze veel toegankelijker voor Nederlanders – en wordt veel meer gewaardeerd. Cider is een alcoholische dorstlesser die verkregen wordt door de gisting van het sap van streng geselecteerde, bij voorkeur bitterzoete, appels. Zo groeien alleen al in de eigen boomgaarden van Magners Irish Cider zeventien verschillende soorten die in de juiste verhouding met elkaar vermengd worden. De productie van cider is een redelijk eenvoudig proces, dat meer met wijn maken dan met bier brouwen te maken heeft. Het heeft een alcoholgehalte van 4,5% per volume.

Ik zeg:
Magners Original Cider. Cider heb ik eigenlijk nog nooit op. Ik weet dat het van appel gemaakt is en bubbelt, maar dat is puur theorie. Uit wat voor soort glas drink je cider eigenlijk? Geen idee, en om dat nou op te gaan zoeken als je net lekker in de zon een drankje wilt gaan drinken vind ik overdreven. Een breed uitlopend bierglas dan maar, dat heeft in het verleden ook al eens dienst bewezen toen er champagne open ging en er geen champagneglazen waren.

Op de verpakking is het goed zoeken naar enige informatie over de inhoud. "Ierse cider". "4,5% alcohol" en "bevat sulfiet" zijn de enige richtlijnen die je meekrijgt.

De smaak is zoet en doet nog het meest aan witte wijn denken. Daarnaast is er een bijsmaakje dat op een vreemde manier keihard door je mond "rent". Even is het heel intens aanwezig om vervolgens met een noodtempo weer af te vlakken tot er al heel snel niks meer van over is (voor de mensen die wel eens een uitschieter met wasabi hebben gemaakt; het tempo waarin die branderigheid opkomt en weer vertrekt doet het me aan denken). De smaak is niet erg lekker en, behalve de korte smaaksprint, nogal vlak.

Is dat lekker?
Mwoah
Cijfer: 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten