donderdag 8 juli 2010

Bellarom Caffè Xtra Presso Coffee

Bellarom zegt: niks. Bellarom is een LIDL merk, maar behalve een verhaaltje over koffie in het algemeen (Volgens de LIDL op water na de meest verbreide drank wereldwijd) en de aanmoediging om je "naar hartenlust te laten verleiden door de geselecteerde koffiesoorten van hun LIDL-kwaliteitsmerk Bellarom" niets specifieks.

Ik zeg:
In ieder geval een ijs-koffie variant, maar wát een naam!
Bellarom-Caffè (met streepje omlaag in plaats van omhoog ja), Xtra-Presso-Coffee. Niet Es-presso, maar Xtra-Presso. Tuurlijk, wie zit er tenslotte anno 2010 ook nog te wachten op es denken ze bij Bellarom.
Met grote letters staat er ook "Pfandfrei" opzichtig op de voorkant, er zit overduidelijk ook íets niet in, maar wat is het? Niet de cafeïne iig, en het lijkt me ook niet het Duitse woord voor suiker of aspartaam. Een korte speur op Google verschaft al snel duidelijkheid. Pfand Statiegeld.
Goh, géén statiegeld op dit blik, dat is verrassend.
Tijdens mijn struun op Internet op zoek naar een quote voor Bellarom kwam ik langs het digitale Can Museum. Superveel blikjes van vroeger tot nu, grappig om oude verpakkingen te kijken. De navigatie kan wat beter (dropdowns met naar veel waarden), maar goed, datmoetenzijweten.nl

Terug naar onze ijskoffie in statiegeldvrij blik.
Het ruikt zoet en koffie-achtig. De smaak. Het smaakt naar een toetje. Het smaakt naar een beetje lullig goedkoop puddinkje met koffiesmaak. Het is niet vies ofzo, maar het mist gewoon iets.
Een ding dat na alle verschillende ijskoffie-met-melk varianten die ik in de loop der tijd op heb nog steeds overeind blijft, en eigenlijk steeds steviger gaat staan, is dat een eigen gemaakte cappuccino shake uit de blender nog altijd met kop en schouders boven de rest uitsteekt. (slag)roomijs, melk en nespresso oplos-cappuccino in de blender en klaar is Clara). Ook onze Bellarom Caffè Xtra Presso Coffee gunnen we dus na vandaag geen blik meer waardig, statiegeld of geen statiegeld.

Is dat lekker?
Mwoah
Cijfer: 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten