zondag 14 maart 2010

Lidl Sodergarden Knusprige Speckkrusten

"Ja, wat dacht je zelf nou."

Dat is de gedachte die door mijn hoofd galmt als ik op zondagmiddag mijn eerste (en bijna ook meteen de laatste) Lidl Sodergarden Knusprige Speckkrust eet.

Sodergarden (Lidl) zegt: Varkenszwoerd in vet gebakken - een lekkere krokante snack. Ingrediënten: varkenszwoerd, varkensreuzel, zout. Tegen warmte, vochtigheid en zonlicht beschermen. Ongeopend tenminste houdbaar tot: zie opdruk. (26-05-10) Geproduceerd in Denemarken.

Ik zeg: Knusprige Speckkrusten & knabbelspek. 2 benamingen voor krokant uitgebakken stukjes zwoerd. Klinkt voor de meesten van ons vermoedelijk niet bijzonder uitnodigend. Ook ik had het niet in mijn "lekker dat moet ik eens kopen" lijst staan. Maar op de een of andere manier bleef ik altijd wel geboeid door die mottig uitziende kronkels.

Scandinavische week bij de Lidl. Scandinavië geeft mij so far sowieso nou niet direct een warm gevoel. Dat ligt niet aan het weer of aan het idee dat de zon daar in de winter denkt "vandaag ben ik er niet, kom morgen maar terug". Dat ligt aan de herinnering aan een eerdere review van een hap uit het hoge Noorden. De geweldige ABBA Anchovy style spratt fillets.
Maar mijn dwangmatigheid om eten en drinken te willen proeven kon, in combinatie met de genoemde sluimerende interesse in uitgebakken knorbeest, natuurlijk tot niets anders leiden dan tot een aankoop.

De geur die opstijgt uit de zak nadat ik deze opentrek tempert mijn aanwezige hoop op een onverwacht succes al behoorlijk. Hmm, waar lijkt dat op... Welk product het exact is weet ik niet; wáár het verkrijgbaar is wel: in de dierenwinkel. De structuur: knapperig, luchtig met bij sommige exemplaren een "vettig extra randje/laagje" dat in je mond smelt. Meestal is "smelten in je mond" het kenmerk van iets bijzonder lekkers. Meestal wel ja. Hier geeft het iets heel ranzigs. De combi krokant & smelten kan je maar beter overlaten aan M&M's of andere chocolade-krokant combinaties. De smaak. Sja, de smaak. Varkensspek, muffig, met als meest positieve (ik doe echt m'n best) iets dat kort lijkt op de smaak van varkensspek zoals je dat bij de Chinees kan kopen. En kort is dan ook kort hè, een fractie van een seconde, om vervolgens plaats te maken voor een naar muffige smaak.

Een mooi voorbeeld van "Tegen beter weten in".

Is dat lekker?
Nee
Cijfer: 3

3 opmerkingen:

 1. 1. Over smaak valt niet te twisten!
  2. Lekker? Ja, heerlijk...(zie regel 1)

  Marc Nieuwhof

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ben verslaafd aan de sodergarden pepper drops

  ze zijn maar beperkt verkrijgbaar ( helaas ) weet iemand waar ik ze vandaan kan halen .

  gr stef

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu weer verkrijgbaar deze we(e)k(en)

   Verwijderen