maandag 10 augustus 2009

Lakerol Split Pear Licorice

Pastilles Lakerol Split Pear Licorice (suikervrij)

Om te beginnen wie heeft deze naam verzonnen? Ik zie het al voor me 'Nou schat als je toch nog naar de winkel moet neem dan even een pakje Lakerol Split Pear Licorice pakje voor me mee die zijn namelijk op!' Dan moet je toch wel heel veel van iemand houden als je dan niet reageert met 'Wat!!??!'

De inhoud : zoetstoffen, (geen suiker), Stabilisator (Arabische gom!, geen idee wat dat is!) Maiszetmeel, Zoethoutwortelextract, vruchtenconcentraat (peer) , Glansmiddel (plantaardige olie)

Het bestandsdeel wat gelijk opvalt als je een pastille in je mond stopt is peer. Dit is de overheersende smaak van deze pastille (er staat een grote A op, geen idee waarom). Ook al heb je de pastille opgezogen, ja je moet er op zuigen, blijft de peer smaak lang hangen.

Is dit lekker?
Tja, als je van peer en suikervrij houdt dan is het de moeite waard. Smaak is zoals gezegd overheersend. Bijkomend voordeel is echter wel, je wordt er niet dik van maar pas op het werkt wel laxerend.
Cijfer : 6,5


2 opmerkingen:

  1. Hoi Sjaak. Arabische gom wordt voor vanalles gebtruikt en maakt o.a. het verschil tussen kwaliteits- en cheap-ass drop. In de goede zit arabische gom, in de tjieptjiep zit kunstmatig gemodificeerd spul.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O dat wist ik niet!. het midden oosten heeft er niks mee te maken neem ik aan of wel?

    BeantwoordenVerwijderen